Müyesser İbrahim Sünnetçioğlu Ortaokulu

31.12.2012 3524

Okulumuz Hayırsever İşadamı Yalçın SÜNNETÇİOĞLU tarafından yaptırılmış olup, İlk olarak 2003 yılında eğitim ve öğretime açılmış olup, 350 öğrenci ile eğitim  ve öğretime devam edilmektedir. Okulumuza Hayırsever işadamı Yalçın SÜNNETÇİOĞLU'nun  Büyükanne  ve  Büyükbabasının isimleri verilmiştir. Okulumuzu yaptıran Hayırsever Yalçın SÜNNETÇİOĞLU´nun anne ve babaları  Sevim SÜNNETÇİOĞLU ve Halil SÜNNETÇİOĞLU kendi adlarını taşıyan Eğitim-Toplantı Kültür ve Spor Salanu´nu yaptırmışlardır. Bu bölümde 2008-2009 Eğitim ve öğretim yılında faaliyete girerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 

 Tarihçesi

Okulumuz Kurtuluş Mahallesi İpek Yolu Caddesinde 2003 yılında 607 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır.

A -  BİNANIN ÖZELLİKLERİ                  :  Zemin + İki Kat – Betonarme,7001 metrekare toplam alana sahip olan okulumuzun binası2500 metrekare alan üzerine oturmaktadır. 750 Öğrenci kapasitesine sahiptir. Mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğüne aittir. Kaloriferli olup, yakıt olarak doğalgaz kullanılmakta, elektrik ile aydınlatılmakta, su ihtiyacı şehir şebekesinden temin edilmekte olup, kanalizasyonu şehir şebekesine bağlıdır. Foseptik çukuru bulunmamaktadır.

B:  DERSHANELER                                    :  Okulumuz bünyesinde 24 derslik , 24 şube, 1 Müdür Odası, 1 Md. Yrd. Odası, 1 Arşiv Odası, 2 Ana Sınıfı, 1 Fen Laboratuarı, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 İş Eğitimi Atölyesi, 1 Dil Sınıfı, 1 Öğretmenler Odası, 1 Kütüphane, 1 Kantin, 1 Kapalı Spor Salonu, 1 Çok Amaçlı Salon , 1 Çay Ocağı Odası ve Tuvaletler  mevcuttur.

C-  LABRATUAR (Araç- gereç durumu)       :  Modern bir Fen Bilgisi Laboratuarı bulunmaktadır. 

Ç- KÜTÜPHANE VE SINIF KİTAPLIKLARI :   Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin her türlü bilgiye ulaşabilecekleri ansiklopediler ile  çok sayıda hikaye ve roman  gibi 3.500 adet kitabın bulunduğu bir kütüphanemiz hizmet vermektedir. Ayrıca sınıflarımızda öğrencilerimizin yararlanması için sınıf kitaplıkları bulunmaktadır.

D- TEKNOLOJİ VE TASARIM İŞLİĞİ      :  İki öğretmenimizin ortak kullandığı yeterli araç-gerecin bulunduğu bir Teknoloji ve Tasarım İşliği bulunmaktadır.

E- DEPO VE ANBAR DURUMU                :   Temizlik malzemelerinin konulduğu merdiven altlarında küçük depolar bulunmaktadır. Ayrıca Arşiv odasını da önemli eşya ve araç gereçlerin saklanıp korunması için kullanmaktayız.

F- SPOR SALONU                                   :   Spor Salonu Vardır.

G- İDARE ODALARI                               :   1 Müdür, 1 Müdür Yardımcıları Odası Bulunmaktadır.

H- SOSYAL FAALİYETLER İÇİN             :  1 Dil  Sınıfı, 1 Rehberlik Servisi, , küçük oyun ve tiyatroların sergilendiği ve halen yemekhane olarak kullanılan  1 salon bulunmaktadır. 

I- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFI VE KULLANIMI:  15+1 bilgisayar bulunan Bilişim Teknolojileri sınıfımız mevcut olup, Dynet uygulamaları diğer dersler burada işlenmektedir.

J- BAHÇENİN DURUMU                    : Okulumuzun Bahçesi toplam 5.506 metrekare olup, yeterli derecede yeşil alan ve ağaç bulunmaktadır. Bunu artırıp geliştirmeye yönelik projelerimiz mevcuttur. 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı başında otomatik sulama projesi kapsamında bahçemizin arka bölümüne sondaj vurulmuş, boruları döşenmiş  ve 4 beygir gücünde dalgıç pompa takılmıştır. 

   Okulumuzun Kurucu Müdürü Mehmet Murat GÜVEN´dir. Daha sonra 6 yıl görev Ahmet BAŞTÜRK,Aşir OVALI müdürlüklerini yapmıştır. Şu an Okul Müdürümüz Hüseyin ÇELİK´tir.

   Okulumuzda Recep TAMİN,Lütfi ŞEN, Mustafa BÜYÜKKARDAŞLAR, Nevzat KÖSE, Perihan TOPÇU, İrfan GEÇGEL, Orhan POLAT, Tuğba UYANIK müdür yardımcılığı görevinde bulunmuşlardır. Şu an Cemil İMAM müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar.

 

 

Değerlerimiz

DEĞERLERİMİZ

 

 

  • Çalışkan olmak.
  • Dürüst olmak.
  • İnsanları sevmek.
  • Tüm canlılara değer vermek.
  • Aileye önem vermek.
  • Vatanını ve milletini sevmek.
  • Beden ve çevre temizliğine önem vermek.
  • Yeşil alan üretmek ve korumak.
  • Okulun başarısı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamak.
  • Okulumuzu yaptıran hayırsever insanları unutmamak ileride benzer sosyal hizmetleri yapma hedefine sahip olmak.
  • Öğretmenlere saygılı olmak.
  • Okula gelen misafirleri en iyi şekilde karşılayıp          ağırlamak.
  • Okulunu sevmek ve en iyi şekilde koruyup temiz tutmak.
  • Ailesinin gurur duyduğu birey olmak.
  • Kendinden büyüklere saygılı davranmak.
  • Kendinden küçükleri sevmek, korumak.
  • Engelli bireyleri sevmek, korumak, yardımcı olmak.
  •  Tarihini ve büyük insanları iyi tanıyıp örnek almak.