VATANSEVER-PATRIOTIC

22.01.2021 315

Proje hakkında

Öğrencilerimize; vatan sevgisini ve vatanı vatan yapan değerlerini daha iyi anlatabilmek için tarihimizde olan önemli olay ve kişilerden yola çıkarak vatanımızın önemini yapılacak etkinliklerle içselleştirip öğrenmelerini sağlamak en önemli amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda öğrenci, veli ve öğretmenlerle işbirliği içerisinde karışık ülke takımları oluşturarak, çeşitli web 2.0 araçlarıyla etkinliklerimizi destekleyip eğlenerek öğrenmeyi gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin, hayal edebilmeleri, empati kurabilmeleri, fikir ve duygularını anlatabilmeleri, kendilerini özgürce ve etkili bir şekilde ifade edebilmeleri ve işbirliği içerisinde ortaya bir ürün çıkarabilmeleri imkanı sağlamak amaçlanmıştır.

HEDEFLER

1- Vatan sevgisini kazandırmak
2- Empati ve yaratıcı düşünme becerilerini harekete geçirerek kurgulama yetilerini güçlendirmek
3- Dil gelişimlerine katkı sağlamak.
4- Duygu,düşüncelerindeki özgünlüğü ortaya çıkarmak.
5- Yazma becerilerini geliştirmek.
6- İşbirliği ve bağımsız öğrenme yoluyla öğrenmelerini sağlamak.
7- Öğrencilerin 2023 vizyonu kapsamında gelişmelerini sağlamak.
8- Teknolojiyi derslere entegre etmek.
9- Disiplinler arası geçiş yöntemi ile konuların işlenmesi

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 4 ay sürecek ve her ay farklı bir etkinlik üzerinde çalışacağız.Proje tanıtımı,proje tanışma webinarı,işlenecek konuların işbirliği ile belirlenmesi, twinspace sayfa düzeni oluşturularak başlanacaktır.Proje görev dağılımı yapılıp,karışık öğretmen-öğrenci ülke takımları oluşturulacaktır.Covid19 yüzünden Azerbaycan'da okulların tatil olması sebebiyle belirlenecek konuların uzaktan eğitim ile rahatlıkla yapılabilir olmasına dikkat edilecektir.Ülkelerimizin kurtuluş ve kuruluş günleri,vatanı için hizmet etmiş önemli kişiler,vatanı vatan yapan değerleri vb etkinlikler planlamaktayız.Etkinlikler proje ortaklarımızla yapacağımız toplantılarda şekillenecek ve iki ülke arasındaki birliktelik karşılıklı olarak öğrencilerimize aktarılacaktır.Ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz, her ay yapılacak olan etkinlikler web2.0 araçları da kullanılarak koordineli bir şekilde yürütülecektir.Mart ayında final ürünü hazırlanıp,pandemi sürecine göre sanal veya yüz yüze sergi yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrenciler;
Vatan sevgisini, vatanı vatan yapan değerleri, önemli olaylar ve kişileri hissederek öğrenir.
Vatanının tarihsel geçmişini tanıyarak geleceğine yön verir.
Disiplinlerarası çalışmayı öğrenirler.
Empati yeteneklerini kullanarak hayal dünyalarını geliştirirler ,hayal ettiklerini anlatır, tasarlar ve ürüne dönüştürebilirler.
Öğrencilerin iletişim becerileri ile özgüvenleri gelişir, kendilerini daha rahat ifade ederler.
Farklı web2 araçlarının kullanımıyla teknolojik becerileri gelişir.
Bireysel ve grupla çalışabilmeyi, çalışmaları sonucunda ürün ortaya koyabilmeyi öğrenirler.