AİLEMLE 20 DAKİKA

22.01.2021 689

HEDEFLER

Öğrencilerimizin aileleri ile birlikte kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek, öğrencilerimize ve ailelerine kitap okuma alışkanlığı kazandıracağız .Böylece ortak bir etkinlikte aile olarak birlikte zaman geçirilecek , kitaba ilgisi az olan öğrenci ile anne babasına kitap okuma kültürünün oluşturulmasını sağlayacağız.Kitap okurken ve sonrasında kitabı resmederek aile içerisindeki etkileşimi arttırmayı, kitap okumayı eğlenceli hale getirmeyi ve onların hayatlarına dokunmayı hedefliyoruz.

ÇALIŞMA SÜRECI

*Afiş oluşturulması, öğrenci grubunun belirlenmesi ve izin belgelerinin kayıt altına alınması (Mart ayının 3.ve 4. haftası)
*Her gün en az 20 dakika kitap okunması kitap okuma takip formlarının doldurulması ,cuma günü okunulan kitaptaki karakterlerin resimlerinin yapılması (Mart ayının 5.haftası Nisan ayının 1,2,3,4. haftaları, Mayıs ayının 1.haftası.)
*Proje bitişi

BEKLENEN SONUÇLAR

Anne ve babalar çocuklarıyla birlikte zaman geçirerek ortak bir etkinlik yapabilecek, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmada rol model olabilecek, çocuklara model oluştururken anne ve babayı da kitap okumaya teşvik ederek kitap okuma alışkanlığı yaygınlaştırılacaktır.
Kitap okurken; anlatarak, resmederek sıkılmadan eğlenceli bir şekilde okumayı hayat felsefesi haline getireceğiz.